30.01.2016 15:30

Poepon: "Het is fijn om weer terug te zijn"

Patrick Joosten (r.) snijdt slim en behendig voor Rydell Poepon langs tijdens de wedstrijd tussen Roda JC en FC Utrecht. (28-01-2016)
Patrick Joosten (r.) snijdt slim en behendig voor Rydell Poepon langs tijdens de wedstrijd tussen Roda JC en FC Utrecht. (28-01-2016)

Na zes verschillende clubs uit Nederland vertrok Rydell Poepon in 2014 naar het Franse Valenciennes FC. De aanvaller vertrok ook nog naar Azerbeidzjan, maar keerde afgelopen zomer terug in Nederland. Poepon is blij met zijn terugkeer.

De spits begon zijn carrière bij Ajax, maar brak daar nooit door in het eerste elftal. Vervolgens speelde hij voor Willem II, Sparta, De Graafschap, ADO Den Haag en NAC Breda. Na een buitenlands avontuur was hij dus toe aan zijn zevende club uit Nederland. "Het is fijn om weer terug te zijn, al heb ik mooie ervaringen opgedaan in Frankrijk en Azerbeidzjan", kijkt Poepon op de clubwebsite van Roda JC terug op zijn avontuur in Azerbeidzjan.

"Mijn laatste club Qarabağ FK is echt een topclub die de afgelopen seizoenen twee keer op rij kampioen is geworden. Deze jaargang speelden we voorronde Champions League en kwamen we uit in de Europa League. Qua niveau was deze club het hoogste wat ik tot nu toe heb bereikt. Maar toen ik in de winterstop te horen kreeg dat er weinig toekomst voor mij was, heb ik snel een nieuwe keuze gemaakt."

Dit had ook te maken met de aanwezigheid van Darije Kalezić bij Roda JC. "Ja, we hebben altijd goed contact gehouden. Toen hij hier in de zomer trainer werd, wilde hij mij al graag halen. Maar mijn voorkeur ging toen naar het buitenland uit. Nadat in december bekend werd dat ik bij Qarabag mocht vertrekken, is het snel gegaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner