30.01.2016 20:26

Gezapig en doelpuntloos gelijkspel in Arnhem

Dominic Solanke baalt na het missen van een grote kans tijdens het competitieduel Vitesse - Excelsior. (30-01-2016)

Op zaterdagavond wisten zowel Vitesse als Excelsior wederom amper tot goede kansen te komen. Zoals de laatste weken al het geval was, bleven beide ploegen aanvallend onmachtig, met een 0-0 uitslag tot gevolg.

Na een midweeks gelijkspel toonde Vitesse op zaterdagavond in eigen huis direct aan dat men vandaag met een ander resultaat de wedstrijd wilde gaan afsluiten. Excelsior stond defensief goed, waardoor de thuisploeg lange tijd veel moeite had om Filip Kurto aan het werk te zetten. Toch was het de Excelsior doelman die na een klein half uur de eerste treffer wist te voorkomen. Een poging van Maikel van der Werff uit een vrije trap hield de doelman goed uit zijn doel.

In het laatste kwartier voor rust werd Vitesse steeds sterker. Waar Excelsior er in de beginfase middels afstandsschoten nog wel eens aan te pas kwam, moesten de bezoekers zich daarna alleen maar concentreren op de verdedigende taken. Renato Ibarra en Valeri Qazaishvili kregen goede kansen voor de thuisploeg, maar tot een treffer kwam Vitesse maar niet.

Na de rust was het wederom Ibarra die het meeste gevaar wist te stichten. Vanaf de rechterkant kwam hij een paar keer goed naar binnen, met onder andere een schot die de kruising schampte tot gevolg. Na het eerste kwartier van de tweede helft kwam Excelsior echter beter in de wedstrijd. De bezoekers werden brutaler en besloten dat ze niet alleen maar naar Arnhem waren gekomen om te verdedigen.

Tom van Weert kreeg voor de bezoekers twee goede kansen. Zijn eerste, een kopbal na een hele scherpe voorzet, was nog vrij lastig, maar daarna mocht hij ineens alleen door richting doelman Eloy Room. In tegenstelling tot het vorige seizoen bleef de spits in deze situatie niet rustig genoeg en mikte de bal vol tegen de doelman aan.

Doordat in het laatste deel van de wedstrijd er niemand het meer voor elkaar kreeg om een fatsoenlijke doelpoging af te leveren, moesten beide ploegen genoegen nemen met één punt. De vorm van de laatste weken, waarin beide ploegen maar moeizaam tot kansen en dus ook treffers komen, is door allebei in deze wedstrijd feilloos doorgetrokken.

Door: Dennis Korpel