31.01.2016 09:59

NEC weer op de grond: "Zit er niet altijd in"

Lucas Woudenberg (l.) en Mohamed Rayhi (r.) balen na een tegentreffer tijdens het competitieduel NEC Nijmegen - AZ Alkmaar. (30-01-2016)
Lucas Woudenberg (l.) en Mohamed Rayhi (r.) balen na een tegentreffer tijdens het competitieduel NEC Nijmegen - AZ Alkmaar. (30-01-2016)

Na een geweldige seizoenstart, met een plek in de top vijf als gevolg, staat NEC weer met beide benen op de grond na de keiharde nederlaag tegen AZ. Trainer Ernest Faber beseft dat de Nijmegenaren in een sprookjeswereld leefden.

"We waren kansloos. Voor ons was het ook teleurstellend", stelt de eindverantwoordelijke in Gelderland na de 0-3 nederlaag tegen AZ. "Ik heb te veel dingen gezien die normaal wel goed gaan. Zoals AZ vandaag speelde, willen wij ook graag voetballen. Het zit er alleen niet altijd in", gaat Faber verder voor de camera van FOX Sports.

Ook na de harde nederlaag in Nijmegen bleef het publiek achter NEC staan met een langdurig applaus bij het laatste fluitsignaal. "Compliment voor het publiek, zoals de mensen ons na de wedstrijd nog aanmoedigden. Dat was natuurlijk ook voor onze resultaten van de afgelopen weken."

Momenteel staat NEC vijfde in de Eredivisie, maar bij winst van FC Utrecht op de zondag zakt de promovendus één plekje. Toch is ook dat nog genoeg voor play-offs voor Europees voetbal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner