02.02.2016 16:16

Kalezić blijft op zijn hoede voor Feyenoord

Darije Kalezić speelt woensdagavond voor de KNVB beker tegen Feyenoord. De Rotterdammers zijn niet in vorm, maar de oefenmeester van Roda JC Kerkrade blijft op zijn hoede.

In de laatste vijf wedstrijden wist slechts één punt te behalen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst zit midden in een vormcrisis. Toch denkt Kalezić dat het een zware avond wordt. "Maar Feyenoord is de lastigste tegenstander die we konden treffen", zegt hij in gesprek met Voetbal International.

Kalezić weet dat Feyenoord enorm gemotiveerd zal zijn. "Zij willen dit seizoen een prijs winnen en zijn inmiddels uit beeld voor het kampioenschap. Daarom zullen ze op volle oorlogssterkte naar Kerkrade komen", legt hij uit. "Zij zijn de favoriet, Feyenoord is verplicht hier te winnen. Wij zien natuurlijk onze kansen. In de competitie hebben we het Feyenoord hier al knap lastig gemaakt (1-1, red.) en bekerduels zijn sowieso wedstrijden op zich."

Voor Roda JC gelden er andere wetten. In de kwartfinale van het bekertoernooi kan het zich positioneren als underdog. "Als ik moet kiezen tussen handhaven en doorbekeren is het antwoord wel duidelijk", vervolgde Kalezic. "Maar zo gaan wij de wedstrijd niet in. We focussen ons honderd procent op de overwinning, zoals we dat in de vorige ronde tegen sc Heerenveen ook hebben gedaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner