02.02.2016 22:34

AZ op zeer zakelijke wijze door in de beker

AZ'er Rajko Brežančić (r.) probeert in het bekerduel met HHC Hardenberg Jan Hooiveld (l.) te omspelen. (02-02-2016)
AZ'er Rajko Brežančić (r.) probeert in het bekerduel met HHC Hardenberg Jan Hooiveld (l.) te omspelen. (02-02-2016)

Op een zeer slaapverwekkende wijze heeft AZ dinsdag de halve finale van de KNVB beker bereikt. Na acht minuten stond het al 1-0, maar doordrukken tegen de amateurs van HHC Hardenberg lukte de Eredivisionist niet.

HHC Hardenberg begon vol goede moed aan de wedstrijd, maar al binnen tien minuten voltrok het rampscenario zich. Vincent Janssen reageerde als eerste op een voorzet van Alireza Jahanbakhsh en kopte al vallend de 1-0 binnen bij de eerste paal. De amateurs van HHC Hardenberg leken rijp voor de slacht en oogden ook even gedesillusioneerd, maar omdat AZ niet volledig doordrukte, wist de uitploeg zich te herpakken. Het creëerde zelf geen echte kans, alhoewel Rob van der Leij zijn handelsmerk tevoorschijn haalde. De spits liep na een terugspeelbal door op Sergio Rochet, die aarzelde en via het uitgestoken been van Van der Leij bijna de bal achter zich in het net zag verdwijnen.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. AZ speelde een zeer slechte pot en wist zodoende de defensie van de amateurs niet te verschalken. Alleen Janssen zorgde met een mooie actie voor een spaarzaam hoogtepuntje, maar na een mooie solo en dito stift over de goalie van HHC Hardenberg heen, werd zijn inzet van de lijn gehaald. Door de winst staat AZ als eerste ploeg in de halve finale van de KNVB beker. De duels in die ronde worden begin maart afgewerkt.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner