03.02.2016 16:32

Kada: "Ik zal het eerst moeten laten zien"

Tarik Kada (l.) vecht een duel uit met Anthony Limbombe (r.) tijdens het competitieduel NEC Nijmegen - sc Heerenveen. (19-09-2015)
Tarik Kada (l.) vecht een duel uit met Anthony Limbombe (r.) tijdens het competitieduel NEC Nijmegen - sc Heerenveen. (19-09-2015)

Tarik Kada wil laten zien wat hij in zijn mars heeft. De aanvaller vertrok tijdens de afgelopen transferperiode van sc Heerenveen naar Heracles Almelo.

Kada kon bijtekenen in Heerenveen, maar koos voor Heracles Almelo. "Ik heb met de trainer (John Stegeman, red.), voorzitter (Jan Smit, red.) en Nico-Jan Hoogma gesproken en daar sprak vertrouwen uit. Ik heb er zin in", aldus Kada op de clubsite van Heracles Almelo.

Kada is gehaald als opvolger van Oussama Tannana, maar wil zichzelf niet vergelijken met de aanvaller van AS Saint-Étienne. "Tannane is een speler die graag met zijn linkerbeen naar binnen trekt. Ik ben een echte rechtspoot en moet het meer hebben van de voorzetten. Dat komt goed uit, want we hebben lange spitsen. Die moeten we bedienen. Dribbelen is denk ik mijn grootste kracht. Met de bal aan de voet zorg ik voor de meeste dreiging. Een echte aanvaller dus."

"Ik speel het liefst als rechtsbuiten", vervolgt Kada. "Maar Jaroslav Navratil en Peter van Ooijen kunnen daar ook uit de voeten. We zullen de strijd aan moeten gaan. Ik zal het eerst moeten laten zien en dan pas de praatjes. Ik wil in ieder geval zoveel mogelijk spelen en zorgen dat ik basisspeler word. Heracles Almelo is een mooie club die in de lift zit en goed verzorgd voetbal speelt. We moeten ervoor zorgen dat we zolang mogelijk blijven staan waar we nu staan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner