04.02.2016 09:30

Cocu heeft Maher nog niet afgeschreven

Adam Maher maakt speelminuten tijdens het competitieduel PSV - FC Utrecht. (08-11-2015)
Adam Maher maakt speelminuten tijdens het competitieduel PSV - FC Utrecht. (08-11-2015)

Adam Maher heeft na de komst van Marco van Ginkel nog minder kans op speeltijd bij PSV, maar volgens PSV-trainer Phillip Cocu heeft hij de middenvelder nog niet afgeschreven.

"Adam heeft zijn kwaliteiten en die heeft hij laten zien", vertelt de coach aan De Telegraaf. "Iedereen moet keihard werken om in het team te komen. Dat geldt niet alleen voor het middenveld, maar ook voorin, waar veel concurrentie is. Daar moet je als prof op een goede manier mee omgaan."

"Ik denk niet, dat iemand de handdoek moet gooien", vervolgt Cocu zijn verhaal. "Ik heb ook zeker niet aangegeven, dat zijn situatie uitzichtloos is. Hij heeft bepaalde kwaliteiten en die zijn anders dan die van Marco van Ginkel, Stijn Schaars, Jorrit Hendrix en noem maar op. Met het totale team zijn we sterk. Als we met z'n allen dezelfde richting op blijven bewegen dan doen we gewoon mee om de prijzen."

Maher, die bij PSV nog een contract heeft tot medio 2018, speelde dit seizoen twaalf competitiewedstrijden namens de Eindhovenaren, daarin wist hij één keer te scoren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner