04.02.2016 23:24

Kuyt positief verrast door houding Achahbar

Michiel Kramer (l.) en Anass Achahbar kunnen rustig naar de bekerwedstrijd tegen Roda JC toeleven, want beide spelers staan niet in de basisopstelling. (03-02-2016)
Michiel Kramer (l.) en Anass Achahbar kunnen rustig naar de bekerwedstrijd tegen Roda JC toeleven, want beide spelers staan niet in de basisopstelling. (03-02-2016)

Anass Achahbar zat tijdens de kwartfinale van de beker tegen Roda JC (0-1 winst) niet bij de wedstrijdselectie. Toch stond de aanvaller vlak voor het begin handjes van de verlenging te schudden met de spelers die wel geselecteerd waren door Giovanni van Bronckhorst. Die positieve instelling verbaasde Dirk Kuyt.

Achahbar gaf zijn medespelers schouderklopjes, legde handdoeken over de spelers om ze warm te houden, reikte hen bidons aan en sprak bemoedigende woorden. Dat werd de aanvaller zeer in dank genomen. Helemaal omdat hij eigenlijk op de tribune moest zitten, aangezien van Bronckhorst voor Michiel Kramer als aanvaller op de bank koos.

"Anass was uiteraard teleurgesteld dat hij niet bij de eerste achttien spelers zat. Daarom vond ik het zo bijzonder dat hij zich zo opstelde. Dat is een heel belangrijk kenmerk van een sterk team", was de aanvoerder lovend over Achahbar. Kuyt was verder bijzonder tevreden met de overwinning van zijn ploeg, waardoor Feyenoord nu meestrijdt in de halve finale van de KNVB beker.

"De vijf nederlagen op een rij hakten er echt stevig in, januari was een gitzwarte maand. Daarom is het zo belangrijk dat we de halve finale van de beker hebben bereikt", aldus een tevreden Kuyt. Aanstaande zondag reizen Kuyt en Feyenoord af naar Amsterdam, voor de klassieker tegen Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner