05.02.2016 14:46

AZ start met basisdebutant tegen Vitesse

Levi Opdam debuteert zaterdagavond met AZ Alkmaar in de Eredivisie tijdens het thuisduel met Vitesse. De rechtsback vervangt Mattias Johannsson die een schorsing moet uitzitten.

Opdam speelde dinsdag al tegen HHC in het bekertoernooi. "En dat heeft hij goed gedaan", vond trainer John van den Brom. "Hij mag nu zijn Eredivisie-debuut maken. Dat is mooi voor hem en voor de club. En het is tegen Vitesse overzichtelijk voor Levi, want zij spelen met buitenspelers. Als ze in een 4-4-2-systeem zouden spelen, was het een ander verhaal geweest."

AZ is op dit moment de ploeg in vorm. De club verloor nog geen duel in 2016. "Voor ons is het nu zaak om de goede resultaten vast te houden. We staan weer in de subtop en hebben alles weer in eigen hand. De komende weken kunnen we tegen concurrenten punten pakken. Dat begint zaterdag tegen Vitesse."

Van den Brom kan niet beschikken over Joris van Overeem. De middenvelder heeft een scheenbeenblessure. Ridgeciano Haps is nog een twijfelgeval. Hij ontbrak in het bekerduel met HHC Hardenberg vanwege een hamstringblessure.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner