06.02.2016 18:50

Thesker lang aan de kant na verwijderen tumor

Stefan Thesker (r.) weet de bal weg te werken tijdens FC Twente - FC Utrecht, voordat Sébastien Haller kan ingrijpen. (31-01-2016)
Stefan Thesker (r.) weet de bal weg te werken tijdens FC Twente - FC Utrecht, voordat Sébastien Haller kan ingrijpen. (31-01-2016)

Stefan Thesker blijft voorlopig op één wedstrijd in de Eredivisie staan. De Duitse huurling van FC Twente speelde mee tegen FC Utrecht, maar daarna moest een tumor operatief worden verwijderd, waardoor hij enkele weken buitenspel staat.

Thesker kwam deze winter op huurbasis over van SpVgg Greuther Fürth en kreeg meteen een basisplaats in de Eredivisie. De oud-speler, die uit de jeugdopleiding van de Tukkers komt, speelde zestig minuten mee en leek te kunnen gaan voor een vaste basisplaats. Kort na zijn komst naar Enschede werd de tumor echter ontdekt, waarna besloten werd om de operatie na het duel met FC Utrecht uit te voeren.

"Een persoonlijk drama voor Stefan en zijn familie", stelt technisch manager Ted van Leeuwen op de clubsite van FC Twente. "Dat hij onmiddellijk geopereerd moest worden, geeft de ernst van de situatie weer. Iedereen op de club is zwaar aangeslagen en we zullen Stefan en zijn familie waar mogelijk ondersteunen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner