07.02.2016 11:59

Hiddink: "Rol van de trainer niet overschatten"

Chelsea-trainer Guus Hiddink (l.) geeft Pedro (r.) tips tijdens het competitieduel Manchester United - Chelsea. (28-12-2015)
Chelsea-trainer Guus Hiddink (l.) geeft Pedro (r.) tips tijdens het competitieduel Manchester United - Chelsea. (28-12-2015)

Enkele Britse media beschouwen het treffen tussen Chelsea en Manchester United als de 'Dutch clash' tussen trainers Guus Hiddink en Louis van Gaal, maar zo denkt Hiddink er niet over. "We moeten de rol van de trainer niet overschatten."

Hiddink zegt dat een trainer zijn team kan voorbereiden op een wedstrijd. "Maar het zijn uiteindelijk de spelers die moeten uitvoeren wat je tijdens  de training hebt geoefend en tijdens de besprekingen hebt besproken", aldus de Nederlandse trainer op de clubwebsite van Chelsea.

Manchester United is zondag de tegenstander van Chelsea, dat zich nog altijd in het rechterrijtje van de Premier League bevindt. Sinds Hiddink aan het roer is in Londen, verliest Chelsea nog maar weinig wedstrijden. "Natuurlijk wil ik meer overwinningen zien in plaats  van de gelijke spelen, maar het team wordt stapje voor stapje stabieler. Nu hoop ik dat we een mooie lente krijgen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner