07.02.2016 16:26

Groningen heeft weinig moeite met Cambuur

Michael de Leeuw maakt een belangrijke goal voor FC Groningen. In de derby met SC Cambuur scoort hij de 1-0. (07-02-2015)

FC Groningen heeft zondagmiddag verdient weten te winnen van SC Cambuur. De Noorderlingen waren in de derby de gehele wedstrijd heer en meester en slaagden er via Michael de Leeuw en Oussama Idrissi tweemaal in het net te vinden (2-0).

De eerste helft bood een spelbeeld waarin Groningen de bal rondspeelde en waarin Cambuur afwachtte op haar eigen helft. Dat afwachten bleek geen goed recept te zijn voor de bezoekers want na twaalf minuten was het De Leeuw die het net vond. Na goed voorbereidend werk van Danny Hoesen en Bryan Linssen was het voor de ervaren spits een koud kunstje om binnen te tikken (1-0). Niet veel later kregen Hoesen en Simon Tibbling kansen om de score uit te breiden, maar zij lieten na hun ploeg in een nog comfortabelere positie te brengen.

Na de theepauze was het Cambuur dat wat meer van de eigen helft afkwam en kleine kansjes kreeg via onder meer Rai Vloet en Kevin van Veen. Echter was het nog altijd Groningen dat domineerde en ook verdiend op een 2-0 voorsprong wist te komen. Het was invaller Oussama Idrissi die tien minuten in het veld stond en de bal ontving aan de linkerkant van de zestien om vervolgens met zijn rechter het leer feilloos achter Leonard Nienhuis te schieten (0-2). Het was voor Cambuur de knock-out en in het restant wisten de bezoekers dan ook weinig meer te creëren.

In de slotfase dacht invaller Jarchinio Antonia ook nog te scoren, maar zijn schot werd van de doellijn gehaald door Marvin Peersman. Echter maakte dit voor het resultaat niets meer uit. Groningen stijgt door de zege naar de zevende plaats, terwijl Cambuur NEC mag danken voor een late gelijkmaker op bezoek bij De Graafschap (1-1). Daardoor staan de Friezen nog altijd op de zeventiende plaats, terwijl De Graafschap hekkensluiter blijft.