07.02.2016 18:53

Hiddink blijft ongeslagen na gelijkspel

Zondagavond stonden Louis van Gaal en Guus Hiddink tegenover elkaar in de Premier League. Lang zag het er naar uit de Manchester United er met de winst vandoor ging, maar Diego Costa maakte in de blessuretijd van de wedstrijd de gelijkmaker. Guus Hiddink blijft in zijn tweede termijn bij Chelsea ongeslagen.

Het werd een mooi onderonsje tussen Louis van Gaal en Guus Hiddink, waar Chelsea in eigen stadion Manchester United ontving. United, dat aantrad zonder Memphis Depay, begon goed aan de wedstrijd. Na de 3-0 overwinning op Stoke City afgelopen speelronde leek United een gedaanteverwisseling te ondergaan zijn, want ook tegen Chelsea speelde het frivool. De ploeg van Van Gaal drukte Chelsea ver naar achteren en zette aanval op aanval op in het eerste half uur.

Na achttien minuten spelen hield Chelsea-doelman Thibaut Courtois zijn doel schoon, nadat hij een inzet van Anthony Martial prachtig uit de kruising tikte. Chelsea loerde op de counter, maar echte grote kansen kreeg de thuisploeg niet. Pas na een halfuur spelen kroop Chelsea uit de schulp en kreeg meteen ook drie goede kansen. Diego Costa schoot eerst voorlangs, daarna kreeg Oscar twee opgelegde kansen om van dichtbij binnen te schieten, maar liet dat na. John Terry kreeg in de slotfase van de eerste helft ook nog een grote kans, maar via de arm van Daley Blind ging die inzet naast het doel.

De tweede helft begon Manchester United weer aanvallend en Chelsea-doelman  Courtois blonk uit met een paar prachtige reddingen. Chelsea kon geen grip krijgen op United en zag Kurt Zouma in de 59ste minuut met een op het oog ernstige blessure van het veld gaan. Een minuut later kwam Manchester United op voorsprong, nadat Jesse Lingard op aangeven van Wayne Rooney de 0-1 maakte met een prachtige halve omhaal.

Na de 0-1 brak de wedstrijd echt open. Chelsea ging op zoek naar de gelijkmaker, maar United-goalie David de Gea hield zijn doel lang op knappe wijze schoon. Vooral de redding op het schot van Branislav Ivanović was knap. Chelsea deed er alles aan om te scoren en kwam in de blessuretijd alsnog op gelijke hoogte. Ietwat gelukkig kreeg Diego Costa de bal mee en maakte in de laatste minuten van het duel de gelijkmaker. Beide trainers schieten weinig op met het resultaat. Manchester United blijft vijfde staan, Chelsea dertiende.

Door: Thomas Mulder