08.02.2016 12:22

Kritiek op Depay: "Interesseert hem niks"

Memphis Depay krijgt de wind van voren. Analist Thierry Henry vindt dat de aanvaller schuldig is aan de 1-1 stand in het duel met Chelsea FC.

Depay viel in en kreeg in de blessuretijd de bal aan de rechterkant van het veld. Manchester United stond met 1-0 voor, maar Depay verloor de bal. Uit de counter scoorde Chelsea de 1-1. Henry snapt niks van de keuzes van Depay. "Hij heeft de bal en moet hem gewoon naar de cornervlag meenemen en zorgen dat je tijd wint. Dan is de wedstrijd gespeeld en win je. In plaats daarvan verliest hij de bal en scoort Chelsea in de counter", aldus de onbegrijpelijke reactie van Henry tegenover Sky Sports. "Op deze manier maak je geen indruk op de fans en op de manager. Hou die bal gewoon in de hoek! Daar hadden ze blij mee geweest. Hij verliest de bal en sjokt terug. Het interesseerde hem niks."

De voormalig wereldvoetballer vindt dat Depay tijd had moeten rekken en had moeten weten dat hij daar geen balverlies moest lijden. "Als hij dat had gedaan dan is er niets aan de hand. Natuurlijk volgde Daley Blind John terry, maar het doelpunt was te danken aan Cesc Fàbregas. Hij gaf de pass op Diego Costa. Wat John Terry daar deed, dat weet ik ook niet, maar het was wel verrassend."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner