08.02.2016 15:33

NEC reageert op situatie Santos: "Vreemd"

Christian Santos hoeft dit seizoen niet meer op een basisplaats te rekenen. Dit omdat hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen. Algemeen directeur Bart van Ingen legt de situatie rondom de clubtopscorer uit.

"Hij heeft aangegeven een stap te willen maken. Prima, geen enkel probleem. Maar wij bepalen ons beleid. Voor ons is ontwikkelen van belang. Willen we onze lijn blijven houden, dan moet je beleid nakomen. Practice what you preach."

Van Ingen snapt dan ook niet dat die vraagtekens oproept in de media. "Nee, dat vind ik vreemd. Ik kan me wel een voorstelling maken dat mensen verrast zijn. Wij hebben ook met veel andere spelers een plan. De kans is groot dat vanaf nu meer spelers een kans krijgen. Dat heeft de trainer op de supportersavond ook aangegeven."

"Andere clubs nemen heel andere beslissingen", ging de beleidsbepaler verder tegenover De Gelderlander. "Dit komt dus ook niet voort uit rancune. Nu, met 35 punten, hebben wij het idee dat we klaar moeten zijn voor volgend seizoen. Maar dit hadden we ook met 15 punten gedaan. Er zijn spelers in onze selectie die speelminuten en ervaring nodig hebben. En dat dit dan enige commotie teweeg brengt, is dan maar zo."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner