08.02.2016 19:50

Santos toch richting positie van eerste spits

NEC lijkt te zijn teruggekrabbeld in de situatie rondom spits Christian Santos. De revelatie van de Nijmegenaren werd tegen De Graafschap op de bank gezet, omdat hij zijn contract niet verlengt, maar een basisplaats lonkt alweer. 

Via de social media liet NEC voor de wedstrijd tegen De Graafschap weten dat Santos gedaald was in de pikorde, omdat hij volgend seizoen geen onderdeel meer uitmaakt van de selectie. Santos vertrekt mogelijk nog in de winterstop, maar anders is hij na het huidige seizoen een transfervrije speler. De promovendus maakte duidelijk dat het zich liever richt op spelers die in de toekomst ook voor NEC spelen, in dit geval Mihai Roman. 

NEC lijkt zich echter beseft te hebben dat het Santos wel eens nodig kan hebben om de revelatie van het seizoen in de Eredivisie te blijven. De spits scoorde vorig seizoen in de Jupiler League aan de lopende band, maar gaat daar op een niveau hoger vrolijk mee verder. NEC staat momenteel vijfde en wil die positie behouden.

"We gaan de beste spelers opstellen", vertelt trainer Ernest Faber aan FOX Sports. "De play-offs halen zou voor NEC een hoofdprijs zijn. Daar heb je de beste spelers voor nodig. En zo gaan we het doen de komende tijd." Met de vergelijking tussen Santos (22 competitiewedstrijden, dertien doelpunten) en Roman (zes competitiewedstrijden, nul doelpunten), lijkt de strijd dus weer in het voordeel van eerstgenoemde te zijn beslist.

Overigens speelt Santos sowieso niet in de volgende wedstrijd tegen PSV, aangezien de Zuid-Amerikaan tegen De Graafschap zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte en daardoor automatisch geschorst is.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner