09.02.2016 11:33

Griffiths hoopt op samenwerking met Kâzım

Colin Kâzım-Richards geeft complimenten aan een ploeggenoot tijdens het competitieduel Aberdeen - Celtic. (07-02-2016)
Colin Kâzım-Richards geeft complimenten aan een ploeggenoot tijdens het competitieduel Aberdeen - Celtic. (07-02-2016)

Leigh Griffiths kreeg bij Celtic onlangs in Colin Kâzım-Richards een nieuwe concurrent voor de spitspositie, maar de Schotse aanvaller hoopt in de toekomst samen te spelen met de oud-speler van Feyenoord.

Griffiths weet dat Kâzım op het randje speelt. "Dat kun je wel zeggen", aldus Griffiths tegenover de Daily Express. "Het is iets dat je niet aan hem moet veranderen, anders zal hij niet meer dezelfde speler zijn", aldus Griffiths, die denkt te kunnen samenspelen met Kâzım. "Hij is een type speler die graag het gevecht aangaat met de centrale verdedigers, terwijl ik vanuit zijn rug kan spelen en veel diepgang heb."

"Hoe dan ook, we zijn een garantie voor doelpunten", vervolgt de Schot. "Of ik nou samen met Colin speel of alleen in de punt van de aanval sta. Hij heeft voor veel grote clubs gespeeld en overal zijn doelpunten gemaakt", aldus Griffiths, die hoopt de dubbel te winnen in Schotland. "Vorig jaar wonnen we de dubbel door de League Cup te winnen en door kampioen te worden, maar verloren we in de halve finale van de FA Cup. Deze keer zijn we in de halve finale van de League Cup uitgeschakeld, dus hopelijk pakken we dit jaar de FA Cup."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner