09.02.2016 20:36

Vitesse wil Chelsea-huurlingen langer hebben

Dominic Solanke baalt na het missen van een grote kans tijdens het competitieduel Vitesse - Excelsior. (30-01-2016)
Dominic Solanke baalt na het missen van een grote kans tijdens het competitieduel Vitesse - Excelsior. (30-01-2016)

Vitesse wil Chelsea overtuigen, om zodoende de selectie ook volgend seizoen op oorlogssterkte te houden. De Arnhemmers huren momenteel vijf spelers van de Engelse ploeg en wil daarvan een aantal langer houden.

Nathan, Isaiah Brown, Dominic Solanke, Lewis Baker en Danilo Pantić lopen momenteel op huurbasis rond in Gelderland, waarbij vooral Brown en Solanke erg succesvol zijn bij Vitesse. Technisch directeur Mo Allach stelt in gesprek met Vitesse TV dat ze momenteel in conclaaf zijn met Chelsea over het langer huren van spelers.

"Dat zijn we aan het bespreken met Chelsea. Het liefst hebben wij ook dat zij langer dan één seizoen bij ons blijven. Het zijn jonge jongens die bij ons behoorlijk wat ervaring opdoen", hoopt Allach Chelsea te overtuigen. "Ze hebben goede basiskwaliteiten en heel veel talent. Het zou beter zijn voor de speler, maar ook voor Vitesse wanneer we ze eventueel nog een jaartje extra kunnen behouden. De spelers moeten dat zelf ook willen, maar het is ons streven om hen iets langer te behouden."

In het verleden werd Bertrand Traoré bijvoorbeeld voor anderhalf seizoen verhuurd aan Vitesse. In zijn eerste jaar wist hij lang niet altijd indruk te maken, zijn laatste halve seizoen was echter erg indrukwekkend.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner