10.02.2016 09:44

Fred Rutten looft PSV met komst Van Ginkel

Marco van Ginkel (l.) wordt gepresenteerd als nieuwe speler van PSV. (01-02-2016)
Marco van Ginkel (l.) wordt gepresenteerd als nieuwe speler van PSV. (01-02-2016)

Fred Rutten is zeer te spreken over de komst van Marco van Ginkel naar PSV. De oud-trainer van de Eindhovenaren is van mening dat PSV nu in alles uitstraalt dat de ambities hoog zijn.

De concurrentie op het middenveld bij de Eindhovenaren is moordend. Volgens Rutten is dat juist een goede zaak. "Alle credits, dát is ambitie. Het straalt uit dat je écht wilt winnen. Een teken van: wakker worden! Je moet niet zeuren, maar gewoon vechten voor je plek."

Rutten werkte bij Vitesse een jaar samen met Van Ginkel en is zeer te spreken over hem. "Ik vond hem een voorbeeldprof. In Arnhem heeft Marco een enorme groeispurt gemaakt. Onverstoorbaar, hij ging altijd maar door", aldus de momenteel clubloze trainer tegenover Voetbal International.

"Hij had echt een geweldig jaar, ik verwachtte toen wel dat hij naar een topclub zou gaan. Alleen had ik gehoopt dat het in Nederland zou zijn. Maar als Mourinho belt en hem laat blijken alles te weten over zijn ontwikkeling... Logisch dat je dan kiest voor Chelsea."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner