12.02.2016 09:54

Zomer geniet nu van leven als profvoetballer

Ramon Zomer is er met zijn Heracles Almelo niet in geslaagd om het uitduel met Willem II te winnen. (29-01-2016)
Ramon Zomer is er met zijn Heracles Almelo niet in geslaagd om het uitduel met Willem II te winnen. (29-01-2016)

Ramon Zomer (32) geniet tegenwoordig veel meer van zijn bestaan als profvoetballer. De verdediger kende een lastige start als speler van Heracles Almelo, maar is tegenwoordig een onbetwiste basisspeler. "Ik merkte het vorige week tijdens de warming-up voor de wedstrijd tegen Ajax. Ik keek om me heen en dacht: wat is dat donders mooi, dat ik hier nog mag lopen."

Met Zomer als één van de sterkhouders beleeft Heracles Almelo een ijzersterk seizoen. De Heraclieden bezetten de derde plaats en gaan voor een verbetering van 2009/2010, toen zij op de zesde plaats eindigden. "We hebben geen topspelers, maar kunnen wel een topteam zijn", zegt Zomer in Voetbal International.

Zomer werd medio 2014 transfervrij overgenomen van Heracles Almelo. De ervaren verdediger moest aan het beginnen wennen aan het kunstgras. "En ik kwam in een ploeg terecht die het voorgaande seizoen met veel nederlagen had afgesloten en waarin het eigenlijk nog steeds voor geen meter liep."

Na het ontslag van Jan de Jonge in 2014 werd Zomer niet eens meer opgenomen in de wedstrijdselectie. "Daar zit je dan te niksen op die tribune. Na twee weken kwam ik weer bij zinnen en draaide ik de knop om. Oké, dacht ik, ik heb nog een contract tot juli, ik vind voetballen hartstikke leuk, vanaf nu ga ik keihard trainen en zien jullie mij alleen nog maar lachen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner