12.02.2016 10:59

Wenger voelt druk in aanloop naar topduel

Het is niet van het gezicht van Arsène Wenger af te lezen, maar Arsenal is er in geslaagd om de wedstrijd tegen AFC Bournemouth winnend af te sluiten. (07-02-2016)
Het is niet van het gezicht van Arsène Wenger af te lezen, maar Arsenal is er in geslaagd om de wedstrijd tegen AFC Bournemouth winnend af te sluiten. (07-02-2016)

Het is erop of eronder voor Arsenal. Zondag speelt het team van trainer Arsène Wenger misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Om Leicester City in het vizier te houden mag er in het Emirates Stadium niet worden verloren van de koploper.

Arsenal was tot voor kort de lijstaanvoerder in de Premier League, maar door een aantal slechte resultaten is Arsenal afgezakt naar de derde plaats. "We moeten het momentum terugvinden en consistenter zijn in onze resultaten", zei Wenger tijdens de persconferentie in aanloop naar de kraker in de Premier League.

"Ik ontken niet dat we de druk voelen", geeft Wenger toe. Leicester City is - zeker door de overwinning bij Manchester City (1-3) - een serieuze titelkandidaat. "Ze zijn overtuigd van hun kwaliteiten. Hun geloof is sterker geworden. Er is nog een lange weg te gaan, maar Leicester City bevindt zich in een goede positie."

Leicester City gaat met 53 punten uit 25 wedstrijden aan kop in de Premier League. De huidige nunmmer twee is de aartsrivaal van Arsenal: Tottenham Hotspur. De twee clubs uit Londen hebben een achterstand van vijf punten op het team van Claudio Ranieri. Manchester City staat op zes punten achterstand.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner