12.02.2016 21:17

Ngombo twee keer beslissend: "Onwerkelijk"

Maecky Ngombo kopt namens Roda JC in de blessuretijd de 2-2 in het doel tegen Ajax. (31-01-2016)
Maecky Ngombo kopt namens Roda JC in de blessuretijd de 2-2 in het doel tegen Ajax. (31-01-2016)

2016 moet het jaar worden van Maecky Ngombo. De aanvaller van Roda JC was tot tweemaal toe erg belangrijk in de Eredivisie en leefde de afgelopen weken dan ook in een roes. De jonge Belg kan het nog niet allemaal beseffen.

Tegen FC Utrecht maakte hij vlak voor tijd de winnende treffer, terwijl hij ook koploper Ajax pijn deed met een doelpunt in de slotfase. "Het blijft allemaal heel onwerkelijk. Van de ene op de andere dag sta ik midden in de belangstelling", glundert hij nog steeds op de clubwebsite van de promovendus. "Na de wedstrijd tegen Ajax werd ik van camera naar camera gesleept, voor mij was dat écht een heel grote dag."

"Zulke belangrijke doelpunten maken, en dan ook nog aan de kant van de Koempeltribune, is geweldig. Opeens speelde ik tegen spelers die ik van tv kende. Ook die ervaring was écht geweldig, onvoorstelbaar en niet te bevatten. Ik realiseerde het me amper en voelde daarom geen spanning."

Ngombo ligt nog tot het einde van het seizoen vast bij Roda JC, maar de Belgische aanvaller wil verder in Kerkrade. "Voor de toekomst is het mijn doel om basisspeler te worden bij Roda JC en een profcontract te ondertekenen. Samen met mijn zaakwaarnemer heb ik daarover binnenkort een gesprek met de directie. Ik hoop dat ik van de trainer nog meer mogelijkheden krijg om aan te tonen wat ik in mijn mars heb."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner