12.02.2016 22:16

NAC loopt tegen onnodig puntenverlies aan

Het is NAC niet gelukt om in eigen huis de drie punten te pakken tegen MVV. Ondanks dat NAC heer en meester was in de eerste helft was het halverwege 0-1. Meteen na rust wist NAC via Joey Suk op gelijke hoogte te komen. Een kwartier voor tijd moesten de Brabanders met een man minder na de rode kaart voor Mats Seuntjens, maar ondanks de druk naar voren lukten het NAC niet om de zege binnen te slepen.

Een droomscenario voor de ploeg van Ron Elsen. Binnen drie minuten kwam MVV op voorsprong. Emrullah Güvenç krulde de bal heerlijk in de verste kruising en liet doelman Jelle ten Rouwelaar kansloos. NAC leek van slag door de snelle achterstand. De huidige nummer twee speelde slordig en kreeg geen grip op de verdedigde speelstijl van MVV. Een kwartier onderweg begonnen de Brabanders steeds meer druk naar voren te zetten, wat uiteindelijk resulteerde in hectische momenten voor het doel van Jo Coppens. De MVV-doelman bleek in de eerste 45 minuten een grote sta-in-de-weg voor NAC. Sjoerd Ars en Joey Suk lukten het tweemaal wel om de doelman te passeren, maar een MVV-speler op de doellijn kon telkens redding brengen. Keer op keer ontsnapte MVV aan de terechte gelijkmaker. Zo was het een klein wonder dat de ruststand 0-1 in Breda was.

NAC ging na rust direct verder waar het voor rust mee was gestopt: de gelijkmaker forceren. En zes minuten na de pauze stond de terechte 1-1 eindelijk op  het scorebord. Bij een rommelig moment voor het MVV-doel kwam de bal via de lat voor de voeten van Joey Suk. De middenvelder kon met links de gelijkmaker binnenschieten. En de Bredanaren voelden dat er meer mogelijk was, maar de MVV-muur stond na de gelijkmaker steviger. Kevin van Diermen kwam voor de geel-zwarten nog het dichtste bij, maar zijn afstandsschot vond de lat.

MVV liet zowaar nog teken van leven zien. Via Güvenç kregen de Maastrichtenaren een levensgrote kans op de voorsprong, maar van dichtbij kon de aanvaller de bal niet vol raken en liet dé kans op de 1-2 liggen. Een klein kwartier voor tijd moest NAC verder met tien man. Voor een schwalbe ontving Mats Seuntjens zijn tweede kaart en mocht van scheidsrechter Makkelie voortijdig naar de kleedkamer vertrekken. Ondanks een man minder bleven de Brabanders voor de zege knokken, maar echt gevaarlijk werd NAC niet meer. De ploeg van Marinus Dijkhuizen laat zo dure punten liggen in de strijd om het kampioenschap.

Maandag staat alweer de volgende competitieronde van de Jupiler League gepland. NAC gaat dan op bezoek bij nummer zeven Emmen. In Maastricht ontvangt MVV de mannen van Almere City.