13.02.2016 21:37

Degelijk FC Twente boekt tweede uitzege op rij

FC Twente had er even voor nodig om haar eerste uitoverwinning van het seizoen te behalen, maar nadat vorige week sc Heerenveen werd verslagen, was zaterdagavond Roda JC het volgende slachtoffer. Op bezoek bij de concurrent was het Chinedu Ede die de Tukkers aan de zege hielp (0-1).

In de eerste helft hadden de beide ploegen elkaar aardig in de tang, wat ertoe leidde dat er amper een noemenswaardige kans te noteren viel. Roda JC had de meeste dreiging, maar verder dan afstandsschoten van Hicham Faik en Martin Milec kwam de ploeg niet. Twente probeerde het op haar beurt enkele keren via Jerson Cabral, maar ook dit leverde weinig op.

Ook na de theepauze hielden de Limburgers en de Tukkers elkaar in evenwicht. Via Milec kreeg de thuisploeg de eerste kans van het tweede bedrijf, maar het was Twente-aanvoerder Felipe Gutiérrez die de countermogelijkheid in de kiem smoorde. Enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak, toen invaller Jeroen van der Lely opstoomde en Chinedu Ede prachtig wist vrij te spelen. De Duitser wist op zijn beurt wel raad met het buitenkansje en schoof de bal keurig langs Benjamin van Leer (0-1).

Het duurde vervolgens even voordat Roda een slotoffensief op gang kreeg, maar naarmate het einde van de wedstrijd naderde werden de geelzwarten steeds gevaarlijker, door veel ballen vanaf de zijkant in het doelgebied te pompen. Echter hield het bezoek uit Enschede uitstekend stand, waardoor zij de drie punten mee kunnen nemen naar Overijssel.

Door de overwinning haalt Twente Roda in op de ranglijst, waardoor de ploeg stijgt naar de dertiende plek. Roda zakt een plekje en staat nu veertiende.

Door: Joey Knobben

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner