13.02.2016 21:40

De Graafschap na remise van laatste plek af

De Graafschap heeft zaterdagavond tegen Willem II een punt weten te pakken (0-0). Helemaal verdiend was dat niet, maar het zorgt er wel voor dat de Doetinchemmers de laatste plaats op de ranglijst verlaten.

Willem II was in de eerste helft de sterkere partij en al snel wist Bartholomew Ogbeche de achterlijn te halen. De bal ging echter ook over diezelfde lijn heen, waardoor het niet tot een doelpoging kwam en De Graafschap een doeltrap kreeg.

Na een vrije tamme openingsfase begonnen de kansen voor Willem II te komen, vooral Lucas Andersen maakte indruk. Het passje van Guus Hupperts was echter net niet goed, waardoor de Deen niet de mogelijkheid kreeg uit te halen. Even later kreeg hij die kans wel, dankzij twee vrije trappen. De eerste werd door Hidde Jurjus met veel moeite uit het doel gebokst, de tweede raakte hij verkeerd en ging ruim naast.

Even later ontstond een enorme kans toen Andersen langs zijn tegenstander kwam op links en aflegde op Funso Ojo. Zijn schot werd nog van richting veranderd door Robbie Haemhouts, maar Jurjus redde. Na een geweldige pass van Ogbeche kreeg Haemhouts vervolgens de kans om van dichtbij binnen te tikken, maar hij kwam een teenlengte tekort.

In de tweede helft was Willem II opnieuw de sterkere ploeg. Via een vrije trap van Rochdi Achenteh waren de Tilburgers dichtbij de openingstreffer. Hij krulde de bal fraai langs de muur heen, maar Jurjus tikte de bal goed uit het doel. Na ruim een uur spelen kwam Terell Ondaan in het veld, hij maakte na een jaar blessureleed zijn rentree en leverde meteen een goede voorzet af, maar geen van zijn teamgenoten kon de bal binnen tikken.

Aan de andere kant maakte Dean Koolhof zijn rentree en ook hij was meteen gevaarlijk, Kostas Lamprou was uit zijn doel en gaf Koolhof bijna de 0-1 cadeau, maar Dries Wuytens schoot zijn doelman te hulp. Willem II bleef daarna doorzetten en er volgde een goede kopkans voor Erik Falkenburg, maar via Jurjus en de lat ging de bal over. De zeldzame keren dat De Graafschap balbezit had, leverde het vaak al binnen één of twee passes in. Het had geluk dat ook de Tilburgers niet tot scoren kwamen, waardoor het een punt overhield.

Door het punt is De Graafschap eindelijk van de achttiende plaats af, het staat nu op doelsaldo boven SC Cambuur. Voor de Superboeren is het voor het eerst sinds speelronde twee dat ze geen hekkensluiter meer zijn. Willem II blijft vijftiende staan en loopt een puntje uit op nummer zestien Excelsior.

Door: Jessica Westdijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner