14.02.2016 14:55

Welbeck houdt titeldroom Arsenal in leven

Arsenal heeft zondag in eigen huis een hele belangrijke overwinning behaald. Lange tijd leek de bloedstollende wedstrijd op een gelijkspel uit te draaien, maar Danny Welbeck kopte zijn ploeg in de allerlaatste seconde van de blessuretijd naar de overwinning.

Arsenal startte de wedstrijd uitstekend, want binnen twee minuten had het al twee mogelijkheden gecreëerd, maar deze werden niet op waarde geschat door Alex Oxlade-Chamberlain en Alexis Sánchez. Leicester liet Arsenal in de openingsfase komen, maar beet na ruim een kwartier brutaal van zich af. De grootste kans was voor Jamie Vardy. De spits kroop uit rug weg bij Héctor Bellerín en kopte een voorzet van Marc Allbrighton hard in de korte hoek, maar doelman Petr Čech stopte de bal fenomenaal.

Hoewel het tempo geweldig hoog bleef en fysiek voor elke meter werd gestreden, creëerden beide ploegen geen hele grote kansen. Aanvallen werden nauwkeurig opgezet, waardoor de verdedigers constant de tijd hadden om goed in positie te komen. Vlak voor rust maakte Vardy handig gebruik van een uitgestoken been van Nacho Monreal en verdiende daarmee een uitgelezen kans van elf meter. De aanvaller stapte zelf achter de bal en schoot snoeihard raak, 0-1.

Na rust kreeg Leicester in zeven minuten tijd vier gele kaarten, waarvan twee voor Danny Simpson. De vleugelverdediger moest daarom na 54 minuten al inrukken. Arsenal wisselde aanvallend en ging va-banque spelen. Dat loonde al na een paar minuten, want Olivier Giroud legde de bal panklaar met het hoofd waardoor het voor Walcott niet heel lastig was om van dichtbij hard binnen te schieten.

De laatste twintig minuten leunde Leicester nog meer op de counter en zonder blikken of blozen werden ballen blind naar voren getrapt. Arsenal probeerde van alles, maar de muur van de uitploeg leek dicht gemetseld. In de laatste fase kregen The Gunners toch grote kansen via Giroud en Per Mertesacker, maar telkens hield Kasper Schmeichel zijn ploeg op de been. Toch lukte het Arsenal om te scoren in de allerlaatste minuut van de blessuretijd. Welbeck, die na maandenlange blessureleed zijn rentree maakte, kopte zijn ploeg naar een ontzettend belangrijke overwinning: 2-1.

Door: Bastiaan Vrijhof