14.02.2016 22:33

Barcelona wervelt in tweede helft

Een helft lang mocht Celta de Vigo zondag hopen op een stuntje bij FC Barcelona. Daarna stelde de grootmacht uit Catalonië met wervelend voetbal orde op zaken en werd het 6-1.

In de eerste helft had Barcelona moeite om in het spel te komen, een verdienste van het hard werkende en compact spelende Celta. De openingstreffer moest dan ook komen uit een loepzuivere vrije trap van Lionel Messi in de kruising. Voor rust stond het echter 1-1. John Guidetti werd gehaakt door Jordi Alba en schoot vanaf 11 meter raak.

Na rust ging de trucendoos bij Barcelona echter open, vooral dankzij Luis Suárez, Messi en Neymar. Na een prachtactie van de Braziliaan raakt Suárez nog de paal, maar daarna scoorde de Uruguayaan alsnog driemaal. Eerst tikte hij een lobje van Messi binnen, daarna een doelpoging van Neymar vanaf de achterlijn. Messi gunde Suárez zijn hattrick, legde een penalty met een zacht tikje opzij en Suárez ramde binnen. De Uruguayaan leverde ook nog een assist op Ivan Rakitic, waarna Neymar de eindstand bepaalde.