15.02.2016 08:02

Fiorentina klopt Inter in jacht op Juve

Fiorentina is voorlopig de nummer drie uit Italie. De ploeg uit Florence klopte in zondag Internazionale in de slotfase met 2-1. Beide ploegen moesten zondag moeten winnen om nog enigszins in de achtervolging te blijven op koploper Juventus en naaste belager Napoli.

In een fysiek duel kwam Inter op voorsprong, halverwege de eerste helft. Marcelo Brozovic maakte de openingstreffer op aangeven van Rodrigo Palacio. Na een uur maakte de Spanjaard Borja Valero echter gelijk voor Fiorentina. Een rode kaart voor Alex Telles (twee keer geel) met nog tien minuten te spelen bood de ploeg uit Florence zelfs de mogelijkheid om in overtal de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat lukte in de 91ste minuut, toen Khouma Babacar een rebound binnenwerkte. Daarna pakten ook Mauro Zárate (voor een vermeende beet) en Geoffrey Kondogbia (beledigen scheidsrechter) nog rood, maar aan de stand veranderde niets meer.

Juventus loste Napoli zaterdag al af aan de kop van de Italiaanse competitie. De ploeg uit Turijn heeft zich volledig hersteld van de ongekend slechte seizoensstart en boekte de vijftiende competitiezege op rij tegen Napoli. Dat hield wel lang stand; pas in de 88ste minuut was het raak. Simone Zaza maakte de enige treffer.

Juventus staat nu één punt voor op Napoli: 57 om 56. Fiorentina heeft 49 punten uit 25 duels en mag dus nog hopen op een aandeel in de titelstrijd. Voor AS Roma lijkt die kans verkeken, ook al won de ploeg wel met 1-3 van Carpi. Tien punten goedmaken op het ontketende Juve lijkt echter een illusie. Inter vindt zich na het verlies van zondag terug op de vijfde plaats met 45 punten.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner