16.02.2016 10:48

Rooney schuldbewust: "Wij moeten winnen"

Wayne Rooney (l.) vecht een duel uit met Yann M'Vila (r.) tijdens het competitieduel Sunderland - Manchester United. (13-02-2016)
Wayne Rooney (l.) vecht een duel uit met Yann M'Vila (r.) tijdens het competitieduel Sunderland - Manchester United. (13-02-2016)

Manchester United-trainer Louis van Gaal krijgt dit seizoen veel kritiek, maar aanvoerder Wayne Rooney wil de schuld van het matige seizoen vooral bij de spelers leggen. Afgelopen weekend verloor Manchester United met 2-1 van laagvlieger Sunderland.

"Het zijn de spelers die het veld opgaan", aldus de Engelsman in gesprek met Sky Sports. "Wij moeten kansen creëeren en wedstrijden winnen en dat doen we dit seizoen onvoldoende." Manchester United is inmiddels afgezakt naar plek vijf, waardoor het voor The Red Devils moeilijk zal worden om zich te kwalificeren voor de Champions League.

Manchester United maakt echter nog wel kans op een prijs. De ploeg van Van Gaal zit nog in de FA Cup en doet ook nog mee in de Europa League. "Het belangrijkste is nu, zo voel ik dat, dat we dit seizoen iets winnen", vervolgt Rooney. "Dit is min of meer een nieuw team dus voor onszelf is het nodig een prijs te pakken."

Mocht Manchester United de Europa League winnen, dan plaatst het zich overigens ook voor de Champions League. De winnaar van de Europa League is sinds vorig seizoen zeker van deelname aan de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner