16.02.2016 11:35

Shevchenko naar EK als assistent Oekraïne

Oud-topspits Andriy Shevchenko gaat komende zomer met Oekraïne naar het EK in Frankrijk. Niet als speler, maar als assistent van bondscoach Mikhail Fomenko. Op een persconferentie in Kiev maakte Shevchenko (39) dinsdag bekend dat hij toetreedt tot de staf van de nationale ploeg.

De voormalige spits van Dinamo Kiev, AC Milan en Chelsea is de topschutter aller tijden van zijn land met 48 doelpunten. Shevchenko zette in de zomer van 2012, na het EK in eigen land, op 35-jarige leeftijd een punt achter zijn doelpuntrijke carrière. De Europees voetballer van het jaar 2004 wees kort daarna het aanbod af om bondscoach van Oekraïne te worden. Shevchenko achtte zichzelf niet bekwaam genoeg voor die rol, omdat hij op dat moment geen trainerservaring had.

De oud-spits haalde onlangs zijn diploma's en keert nu alsnog terug bij de nationale ploeg. "Ik heb met geweldige coaches gewerkt als Valeriy Lobanovskiy, Carlo Ancelotti en José Mourinho", zei Shevchenko dinsdag. "Die ervaringen helpen me hopelijk in de toekomst."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner