16.02.2016 14:17

Gouden tip voor Ajax: "Denk na over Janssen"

Met alweer zijn veertiende goal in het Eredivisie-seizoen opent Vincent Janssen de score voor AZ in het duel met Heracles Almelo. (13-02-2016)
Met alweer zijn veertiende goal in het Eredivisie-seizoen opent Vincent Janssen de score voor AZ in het duel met Heracles Almelo. (13-02-2016)

De afgelopen jaren is er veel discussie rondom de spitspositie van Ajax. Niet voor niets wil trainer Frank de Boer een nieuwe aanvalsleider aantrekken. Oud-spits Arnold Mühren mengt zich in de discussie.

Mühren stond in zijn loopbaan in twee periodes van vier jaar in de punt van de aanval bij de Amsterdamse club en weet hoe het is om als Ajax-spits te worden beoordeeld. "Kolbeinn Sigþórsson was niet goed genoeg, en ook rondom Arek Milik zijn er vraagtekens. Ze zetten nu niet voor niets Anwar El Ghazi in de spits", zegt Mühren die ook naar de jeugd kijkt. "Kasper Dolberg schijnt dan een groot talent te zijn waar ze veel van verwachten, maar je moet ook nog maar zien of dat wat wordt of niet."

De voormalige spits heeft een tip voor Ajax: haal Vincent Jansesn naar de ArenA. "Als ik nou in Nederland kijk dan vind ik die Vincent Janssen van AZ interessant. Je moet bij Ajax namelijk erg veel beheersen: een bal vasthouden, de middenvelders in spel brengen, druk zetten en een goal maken", aldus Mühren over Janssen die al veertien Eredivisie-treffers wist te maken. "Hij is iemand die een bal kan vasthouden en daar heeft Ajax behoefte aan. Bovendien heeft hij bewezen dat die goals kan maken. Ik zou er in ieder geval over nadenken, want als Milik niet speelt ben je blijkbaar toch niet tevreden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner