17.02.2016 09:43

Oud-spelers zien spits Janssen bij een topclub

Na een foute terugspeelbal is Vincent Janssen (r.) eerder bij het speeltuig dan Bram Castro. De spits van AZ werkt de bal dan ook onder de goalie door. (13-02-2016)
Na een foute terugspeelbal is Vincent Janssen (r.) eerder bij het speeltuig dan Bram Castro. De spits van AZ werkt de bal dan ook onder de goalie door. (13-02-2016)

Als het aan oud-spelers als Michael Mols en Gaston Taument ligt, speelt AZ-spits Vincent Janssen snel bij een Nederlandse topclub. De traditionele top drie van de Eredivisie is de ideale vervolgstap volgens Mols en Taument.

In de nieuwste editie van de Voetbal International wordt aandacht besteed aan de goaltjesdief, die in de Eredivisie al veertien keer scoorde, maar in het hele seizoen al richting de twintig doelpunten gaat. Janssen liet in de Europa League zien dat hij ook op een hoog niveau, tegen doorgewinterde tegenstanders, het net kan vinden.

Mols, zelf jarenlang spits geweest van ploegen als FC Utrecht, Glasgow Rangers en Feyenoord, de club waar Janssen in de jeugdopleiding speelde, denkt dat als Janssen zo blijft voetballen, de topclubs niet meer om hem heen kunnen. "Als hij zich zo door blijft ontwikkelen, speelt hij zo bij PSV of Ajax."

Ook Gaston Taument ziet een gouden toekomst voor de aanvalsleider. De oud-voetballer, momenteel jeugdtrainer bij Feyenoord, ziet een terugkeer naar Rotterdam bijvoorbeeld wel zitten. "Ik sluit niet uit dat we Vincent Janssen straks alsnog zien in Feyenoord 1."

"Je hebt zoveel jongens die eerst een paar stappen terug nodig hebben om er vervolgens heel veel vooruit te kunnen zetten. Rick Dekker, eveneens een ex-speler van ons, doet het nu ook uitstekend bij PEC Zwolle. En zo zijn er talloze voorbeelden." Janssen beschikt in Alkmaar nog over een contract tot medio 2018.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner