17.02.2016 09:45

TvdW: Veldwijk met afstand de beste speler

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Het gemiddelde van afgelopen speelronde ligt zo tussen de 7 en de 7.13. Niet overdreven laag, maar ook niet bijzonder hoog. Wat wel bijzonder is, is het feit dat opnieuw Hidde Jurjus het doel verdedigd. De laatste maand is de doelman van De Graafschap steevast basisklant in het Team van de Week. Dat geldt overigens niet alleen voor Jurjus, want ook Ron Vlaar staat voor de derde keer na de winterstop in het Team van de Week, ditmaal met een 6.88.

Naast Vlaar twee spelers die nog niet vaak aan bod kwamen dit seizoen. Jetro Willems heeft zijn basisplaats terug na een slepende blessure en aan de andere kant staat Bart Schenkeveld van PEC Zwolle. Hij kreeg juist de kans om zich te bewijzen omdat de Zwolse formatie van Ron Jans met veel blessures kampt. Beide spelers hebben een 7 toegewezen gekregen.

Op het middenveld zien we Davy Pröpper. De middenvelder was niet trefzeker in de met 0-3 gewonnen wedstrijd tegen NEC, maar was wel de beste speler van het veld. 3-0 waren overigens ook de cijfers bij de wedstrijd tussen Vitesse en sc Heerenveen. Valeri Qazaishvili was één van de grote uitblinkers bij Vitesse, niet voor de eerste keer dit seizoen. De aanvallende middenvelder van de Arnhemmers scoorde tweemaal en behaalde, evenals zijn teamgenoot Marvelous Nakamba een 7.13 als rapportcijfer. De laatste speler op het middenveld is Dabney Dos Santos. De Alkmaarse middenvelder was de beste speler van het veld in de wedstrijd tegen Heracles Almelo, welke met 3-6 werd gewonnen.

In de voorste linie zien we drie spelers die dit seizoen het doel makkelijk weten te vinden. Hoewel Vitesse-aanvaller Milot Rashica niet trefzeker was voor Vitesse, was hij wel aangever bij de 1-0 van de Arnhemmers. Luuk de Jong scoorde namens PSV de openingstreffer van de wedstrijd. Hij krijgt een 7. PEC-aanvaller Lars Veldwijk is dan nog de enig overgebleven naam. De aanvaller was met twee doelpunten en een assist de grote man van Zwolle. Met een 7.75 is hij ook veruit de beste speler van afgelopen speelronde.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner