17.02.2016 11:45

Spalletti: "Coach van AS Roma, niet van Totti"

Francesco Totti hoeft vanwege zijn heldenstatus bij AS Roma niet te rekenen op een basisplaats. Trainer Luciano Spalletti is meer dan duidelijk op de persconferentie voor aanvang van de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid.

"Totti kan een perfecte pass geven, maar hij kan niet meer veertig meter sprinten als het nodig is. Mijn eerste doel is resultaat behalen en om dat te doen, moet ik beslissingen nemen op basis van iemands prestatie, niet zijn verleden", kijkt de oefenmeester van AS Roma naar de Romeinse legende, die al sinds 1992 onderdeel uitmaakt van de eerste selectie van de club en bijna achthonderd wedstrijden speelde voor AS Roma.

"Ik ben de coach van Roma, niet van Totti. Ik heb ontzettend veel respect voor Totti, zijn kwaliteiten en betekenis voor de club, maar ik moet mijn werk doen en richt me op resultaten." Totti, die in september veertig wordt, speelde dit seizoen vanwege blessureleed nog maar vijf competitiewedstrijden voor AS Roma. De veteraan is fit genoeg voor speeltijd tegen Real Madrid, maar het is dus nog de vraag of Spalletti zijn spits minuten gunt. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner