17.02.2016 20:01

Real hervat Champions League met Marcelo

Marcelo probeert de bal aan te nemen tijdens de competitiewedstrijd Real Madrid - Málaga CF. (26-09-2015)
Marcelo probeert de bal aan te nemen tijdens de competitiewedstrijd Real Madrid - Málaga CF. (26-09-2015)

Marcelo is fit genoeg om het heenduel met AS Roma in de achtste finale van de Champions League te starten. Hij treedt woensdagavond aan als linksback in een team dat verder weinig verrassingen kent.

Marcelo kampte met een schouderblessure en was een twijfelgeval voor de uitwedstrijd in Rome. Eerder was al bekend dat de Braziliaan bij de selectie zat, nu blijkt dat hij de wedstrijd zelfs kan starten. Zijn terugkomst gaat ten koste van Danilo, die op de bank begint. Een andere basisspeler ten opzichte van het op afgelopen zaterdag gespeelde duel met Athletic Bilbao (4-2) is Isco, die toen inviel. Hij lost de Kroatische Mateo Kovačić af, die vandaag reserve is. Verder zien we weinig verrassingen in Zinédine Zidanes Real; grote namen als Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en James Rodríguez zijn gewoon te bewonderen tegen Roma.

Het thuisspelende Roma heeft een defensievere benadering dan normaal. Afgelopen vrijdag won het met 1-3 bij Carpi, met Edin Džeko als diepe spits. De Bosniër moet zijn plek afstaan aan middenvelder Diego Perotti, die als valse spits gaat fungeren. Perotti's plek op het middenveld wordt ingenomen door Miralem Pjanić. Voor de rest zien we dezelfde opstelling als tegen Carpi, met een verdediging bestaande uit Lucas Digne, Kostas Manolas, Antonio Rüdiger en Alessandro Florenzi, die dit seizoen al heeft laten merken goede dingen te kunnen laten zien in thuiswedstrijden met Spaanse topploegen. Voorin flankeren Stephan El Shaarawy en Mohamed Salah, die samen met Perotti de verdediging van Real moeten lastigvallen.

De wedstrijd is vanaf 20:45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner