17.02.2016 20:09

Casteels keert in Gent terug op oude nest

Koen Casteels heeft weinig moeite om een inzet te stoppen tijdens de oefenwedstrijd Ajax - VfL Wolfsburg. (17-07-2015)
Koen Casteels heeft weinig moeite om een inzet te stoppen tijdens de oefenwedstrijd Ajax - VfL Wolfsburg. (17-07-2015)

VfL Wolfsburg hoopt op bezoek bij KAA Gent de tot nu toe succesvolle Champions League-reeks voort te zetten. De Duitsers werden eerste in de groep vóór nummer twee PSV Eindhoven. In Gent kan coach Dieter Hecking niet beschikken over de geblesseerde doelman Diego Benaglio. De Zwitserse aanvoerder wordt vervangen onder de lat door Koen Casteels.

Voor Casteels wordt het een bijzondere avond. De 23-jarige Belg stond in 2009 even onder contract bij Gent, maar speelde geen enkele wedstrijd. Via KRC Genk, 1899 Hoffenheim en Werder Bremen belandde de doelman afgelopen zomer in Wolfsburg. De Wolven spelen in België verder zonder de geblesseerden Naldo en Bas Dost. De Nederlandse spits heeft last van een gebroken middenvoetsbeentje.

Thuisploeg Gent bereikte als nummer twee achter Zenit St. Petersburg de achtste finales van het kampioenenbal. De indrukwekkende inhaalrace met winst in de laatste drie Europese wedstrijden viel voornamelijk op. Het team van coach Hein Vanhaezebrouck blijft dan ook nagenoeg intact. Bij de Belgen staan drie oud Eredivisie-spelers in de basis, te weten Nana Asare (FC Utrecht), Lasse Nielsen (NEC Nijmegen) en Sven Kums (sc Heerenveen).

De wedstrijd is vanaf 20:45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner