18.02.2016 20:51

Man Utd weet ook in Europa niet te winnen

Manchester United heeft donderdagavond niet weten te winnen van FC Midtjylland. In de heenwedstrijd van het Europa League-tweeluik gingen de Engelsen met 2-1 onderuit.

Het was de thuisploeg die meteen druk zette. De bal bleef meerdere keren hangen in het strafschopgebied van Manchester United, maar FC Midtjylland wist niet tot een doelpoging te komen. Na tien minuten was het Memphis die het eerste gevaar stichtte namens de Engelsen. Hij was erdoor aan de linkerkant van het veld, maar werd voorbij gestreefd door Kian Hansen, die zijn lichaam erin gooide en daarmee voorkwam dat Memphis kon schieten. Niet veel later kreeg diezelfde Hansen aan de andere kant de mogelijkheid om de
score te openen uit een corner, maar de reflex van Sergio Romero was goed.

Ook Manchester United was meerdere malen gevaarlijk uit de vele corners die het kreeg, maar wist daaruit niet te scoren. Toch opende het wel de score, dankzij een goal van Memphis. Jesse Lingard zette de bal voor vanaf rechts, waarna de Nederlander viel, maar de bal nog wist te controleren. Vervolgens haalde hij uit met rechts en scoorde. Nog voor rust viel de gelijkmaker echter al. Pione Sisto dribbelde Ander Herrera moeiteloos voorbij en knalde de bal met rechts achter Romero.

Manchester United liet zich echter niet gek maken en startte de tweede helft goed, het kreeg drie grote mogelijkheden achter elkaar. Lingard was het dichtst bij een goal, hij nam een voorzet van Herrera in één keer op zijn schoen en haalde uit, maar trof de lat. Het laatste kwart van de wedstrijd was echter weer voor FC Midtjylland. Romero redde nog goed op een kopbal, maar was ongeveer een kwartier voor tijd kansloos op een schot van Ebere Onuachu. De invaller leek de bal te verspelen, maar heroverde hem en wist van afstand uit te halen.

De ploeg van Louis van Gaal had daarna weinig meer in te brengen en wist de achterstand niet te herstellen. Die mogelijkheid krijgt het volgende week donderdag opnieuw, als de return in Manchester plaatsvindt. Manchester United zal dan sowieso een overwinning nodig hebben.

Door: Jessica Westdijk