20.02.2016 12:06

Lescott: "Iets grondig mis met Aston Villa"

Joleon Lescott (l.) buigt zich over Gabriel Agbonlahor, die een blessure heeft opgelopen tegen Liverpool. (14-02-2016)
Joleon Lescott (l.) buigt zich over Gabriel Agbonlahor, die een blessure heeft opgelopen tegen Liverpool. (14-02-2016)

Aston Villa staat er meer dan slecht voor in de Premier League en degradatie uit de Premier League dreigt. Veteraan Joleon Lescott ziet grote problemen bij zijn werkgever, maar is niet van plan om het zinkende schip te verlaten.

De club speelt al jarenlang op het hoogste voetbalniveau in Engeland en heeft ook een Europese geschiedenis, maar de laatste jaren komt degradatie steeds dichterbij. Inmiddels staat Aston Villa laatste in de Premier League, met zeven punten achterstand op de nummer negentien. Een oplossing is niet makkelijk te vinden, denkt Lescott.

"Er is iets grondig mis met de hele fundering van de club, het team zelf en de spelers. Is dat de fout van één persoon? Nee, dat denk ik niet", is Lescott, die dit seizoen aansloot bij Aston Villa, openhartig in gesprek met The Times. "Het is oneerlijk dat de fans kritiek richten op de voorzitter, wij staan op het veld."

Lescott speelde een kleine vijfhonderd wedstrijden voordat hij bij Aston Villa belandde, maar de Engelsman voelt zich verbonden met de club. "Ik ben een Villa-fan en nederlagen en slechte prestaties doen me erg veel pijn." Dit is ook één van de redenen dat de verdediger niet verkaste in de winterstop.

"Er was serieuze interesse van LA Galaxy in januari, maar ik kan het zinkende schip nu niet verlaten. Zo wil ik niet herinnerd worden. Ik ga liever met z'n allen ten onder en maak onderdeel uit van het verliezende team, dan dat mensen zeggen: 'Hij is vertrokken in januari, bleef maar zes maanden bij de club en voelde zich niet verantwoordelijk.'"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner