20.02.2016 16:00

"Voor Messi is voetbal wel zo makkelijk"

Hoewel Javier Mascherano inmiddels al bijna zes jaar bij Barcelona voetbalt, verbaast hij zich nog elke dag over het niveau van zijn ploeggenoten. 

"Voetbal is niet zo makkelijk als het lijkt op televisie, maar voor Lionel Messi is het dat wel", vertelde de Argentijn aan The Independent. "Voor Andrés Iniesta geldt hetzelfde. Er gebeurt altijd iets op een training of tijdens een wedstrijd dat eigenlijk verkeerd zou moeten aflopen, maar bij hen lukt het wel. Ik heb Iniesta al zo vaak aan de rand van ons strafschopgebied zien dribbelen dat ik me afvraag 'Hoe doet hij dat?'. Als hij de bal kwijtraakt scoort de tegenstander, maar hij verliest hem nooit."

Het succes van de Catalanen schuilt volgens de verdediger in de jeugdopleiding. "Degenen die er al zijn hoeven zich niet aan te passen aan de nieuwkomers, het is juist andersom. De spelers die uit de opleiding komen zijn degenen die de cultuur van de club doorgeven. Dat is het speciale hier: de zelf opgeleide spelers banen de weg en de spelers die er bij komen hoeven alleen maar te volgen."

"Geweldige spelers zijn technisch erg goed en hebben ook een sterk karakter, want zonder dat karakter krijg je die goede techniek niet te zien, die verdwijnt dan door de druk. Ik heb heel veel teamgenoten gehad die technisch beter waren dan ik, maar ze hadden niet die wil en de mentale kracht. Dit team heeft dat wel", besloot Mascherano.

Met de Spaanse grootmacht won hij onder andere drie landstitels en wist hij twee keer de Champions League te veroveren.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner