20.02.2016 17:44

Groningen met Bacuna als rechtsback tegen AZ

Juninho Bacuna (r.) maakt zijn basisdebuut voor FC Groningen tijdens het competitieduel Heracles Almelo - FC Groningen. (19-12-2015)
Juninho Bacuna (r.) maakt zijn basisdebuut voor FC Groningen tijdens het competitieduel Heracles Almelo - FC Groningen. (19-12-2015)

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi heeft een opstelling bij elkaar weten te puzzelen voor het uitduel met AZ Alkmaar. Uitkomst: Juninho Bacuna rechtsback, Oussama Idrissi met Danny Hoesen in de aanval.

Van de Looi heeft te maken met veel afwezigen in zijn selectie. Met name de posities aan de vleugels van de defensie zijn dunbevolkt door blessures van Abel Tamata en Lorenzo Burnet en een schorsing voor Hans Hateboer. Hierdoor is Bacuna, normaal een aanvallend ingestelde speler, op de rechtsbackpositie terechtgekomen. Hij treedt daarmee in de voetsporen van zijn broer Leandro, die eveneens zowel rechtermiddenvelder als -verdediger is. Ook in de aanval heeft Van de Looi wat moeten puzzelen door de blessure van Bryan Linssen. Zijn vervanger is Idrissi, terwijl Hoesen een basisplaats krijgt in plaats van Alexander Sørloth.

AZ begint het thuisduel met Groningen ongewijzigd. De 3-6 overwinning bij Heracles Almelo van vorige week gaf John van den Brom geen reden om te twijfelen aan zijn eerste elftal. De aanval bestaat wederom uit Dabney dos Santos, Vincent Janssen en Alireza Jahanbakhsh, terwijl Ben Rienstra, Joris van Overeem en Markus Henriksen op het middenveld plaatsnemen. Ron Vlaar blijft als rots in de branding in de verdediging staan.

Het duel is hier LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner