20.02.2016 21:36

PSV geen moment in gevaar tegen Heracles

Feestvierende PSV-spelers: Al vroeg in de wedstrijd komt PSV op voorsprong tijdens het duel met Heracles. (20-02-2016)

Precies zoals gewenst pakte PSV zaterdagavond zonder bovenmatig veel inspanning een eenvoudige zege. Thuis won de koploper van de Eredivisie in een matig duel met 2-0 van Heracles.

PSV liet duidelijk merken deze wedstrijd snel te willen beslissen in eigen huis. Met het oog op de Champions League treffen met Atletico Madrid later in de week, was een van de doelstellingen bij de thuisploeg om niet al te veel energie te moeten stoppen in de wedstrijd tegen de nummer drie van de Eredivisie. Davy Pröpper zette deze doelstelling al snel kracht bij, door na drie minuten al doel te treffer. Na een goede actie van Jetro Willems aan de linkerkant kreeg de opstomende middenvelder de bal goed mee in de loop. Met buitenkant rechts schoof hij de bal daarna nonchalant langs doelman Bram Castro.

PSV bleef in het eerste kwartier veel sterker dan Heracles, maar vergat de voorsprong verder uit te breiden. Heracles kon na vijftien minuten iets meer van zich doen laten spreken, maar PSV bleef ook op een versnelling lager eenvoudig overeind. Vooral het middenveld van de Eindhovenaren was indrukwekkend.

Lang leek de 1-0 tussenstand ook de ruststand te gaan worden, totdat Wout Weghorst zijn verdedigers kwam helpen. Bij een voorzet vanaf de linkerkant legde de spits zijn arm op de schouder van de mee opgekomen Jeffrey Bruma. Scheidsrechter Danny Makkelie gaf hier enigszins makkelijk een strafschop voor. Bij PSV hield men de adem in, want dit seizoenen zijn strafschoppen geen zekerheidje bij de ploeg. Gaston Pereiro ging rustig achter de bal staan en stuurde de doelman eenvoudig de verkeerde hoek in voor de 2-0.

In de tweede helft leken beide ploegen zich al snel te hebben neergelegd bij de uitslag. PSV schakelde nog een paar tandjes terug ten opzichte van voor de rust en bij Heracles was er niemand bij machte om die houding van de thuisploeg af te straffen. PSV kreeg nog enkele mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar mistte voor het doel van Castro de absolute scherpte daarvoor.

Door deze eenvoudige overwinning blijft PSV koploper in de Eredivisie. Heracles ziet door de tweede nederlaag op rij AZ over zich heen komen en de derde plaats daardoor verliezen. De ploeg uit Almelo moet bovendien zondag nog afwachten of Vitesse en Feyenoord niet ook over ze heen gaan.

Door: Dennis Korpel