21.02.2016 10:59

De Haan snapt niets van fluisteraar Namli

Brad Jones (l.) schreeuwt het uit nadat hij de penalty van sc Heerenveen-spits Mitchell te Vrede (r.) keert. Zodoende blijft het 1-1 in Friesland. (20-02-2016)
Brad Jones (l.) schreeuwt het uit nadat hij de penalty van sc Heerenveen-spits Mitchell te Vrede (r.) keert. Zodoende blijft het 1-1 in Friesland. (20-02-2016)

Bij een 1-1 stand kreeg sc Heerenveen tegen NEC vlak voor tijd een penalty. De ideale mogelijkheid om twee extra punten te pakken, maar Mitchell te Vrede miste het buitenkansje. Dit had mogelijk te maken met Younes Namli.

De ingevallen middenvelder, die op het moment van de penalty nog maar tien minuten in het veld stond, had nog een paar tips voor Te Vrede en fluisterde die vlak voor het nemen van de strafschop in het oor van de spits. De foto bij dit bericht zegt alles, Brad Jones keerde de penalty van Te Vrede, waardoor sc Heerenveen kostbare punten verspeelde op weg naar de subtop van de Eredivisie.

SC Heerenveen-trainer Foppe de Haan snapt niets van Namli's actie. "Te Vrede neemt normaal gesproken een heel aardige strafschop", mokt De Haan na voor de camera van FOX Sports. "Maar dan komt die Namli net voor hij hem neemt nog even een praatje met hem maken. Dat is het laatste wat je moet doen, doodzonde. Maar goed, het is gebeurd en je kunt het niet meer veranderen."

Overigens heeft Namli zelf al zijn excuses aangeboden. "Ik vertelde hem dat de linksback (Lucas Woudenberg, red.), die hem van Feyenoord kende, de keeper vertelde welke hoek hij zou schieten. Ik wilde Mitchell helpen, maar misschien haalde ik hem juist uit zijn concentratie. Het was een slechte keuze van mij, ik heb Mitchell daarvoor mijn excuses aangeboden", aldus de Deen op de clubwebsite van sc Heerenveen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner