22.02.2016 12:14

Boymans: "Scoren werkt net als ketchupfles"

Invaller bij FC Utrecht, Ruud Boymans, zorgt voor de beslissende goal in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Vlak voor tijd maakt hij de 1-0. (24-01-2016)
Invaller bij FC Utrecht, Ruud Boymans, zorgt voor de beslissende goal in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Vlak voor tijd maakt hij de 1-0. (24-01-2016)

Sinds Ruud Boymans is teruggekeerd van zijn blessure weet hij ook direct het net te vinden. De spits van FC Utrecht is echter nog niet tevreden, hij wil zijn gemiddelde omhoog halen.

Dit seizoen speelde Boymans zeven duels en daarin wist hij vijf keer te scoren. Vorig seizoen had hij na negen duels, negen treffers. "Elke kans was een goal. Daar hoop ik nu weer naartoe te leven", vertelt Boymans in het NRC. "Op een gegeven moment heb je gewoon een goal nodig. Ruud van Nistelrooy zei eens dat het werkt als een ketchupfles. Is echt zo. Je kunt zo hard knijpen als je wil, en er komt niets. En dan ineens knalt het eruit en gaat het vanzelf. Als je die flow hebt, moet je die vasthouden, zoals Janssen bij AZ."

In dezelfde krant gaat trainer Gertjan Verbeek verder over de doelpunten. Verbeek werkte onder andere met Bas Dost. Verbeek laat duidelijk merken dat doelpunten niet het enige is waar een spits moet opletten. "Je moet ze overtuigen ook als teamspeler belangrijk te zijn. Dat scoren moet geen doel op zich worden. Bij Bas Dost bij Heracles Almelo vrat het missen van kansen echt aan hem."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner