22.02.2016 22:39

Manchester United naar kwartfinale FA Cup

Manchester United heeft maandagavond de kwartfinale van de FA Cup bereikt. Op bezoek bij Shrewsbury Town uit de League One wonnen de manschappen van trainer Louis van Gaal met 0-3.

De Nederlandse coach had onder anderen een basisplaats weggelegd voor Memphis Depay en Daley Blind. Zij zagen Chris Smalling tien minuten voor rust de score openen. Met rechts plaatste hij de bal in de verre hoek. Vlak voor rust bezorgde Juan Mata de bezoekers een ideale positie. De Spanjaard krulde een vrije trap behendig over de muur in het doel.

Het slotakkoord was voor Jesse Lingard. Hij promoveerde een fraaie assist van Ander Herrera tot het derde doelpunt van de avond. Zowel Depay als Blind stonden de gehele wedstrijd op het veld. In de kwartfinale neemt Manchester United het op tegen West Ham United.

Voor de veelbekritiseerde Van Gaal, die met zijn wisselvallige ploeg vooralsnog vijfde staat in de Premier League, was het een alles-of-niets wedstrijd. Een nieuwe afgang kon de ex-bondscoach van Oranje zich niet permitteren. Depay kwam zowel voor als na de rust een paar keer in scoringspositie, maar was ongelukkig in de afronding.