23.02.2016 20:38

FC Groningen laat assistent Lukkien niet gaan

Michael de Leeuw (r.) voert tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - FC Groningen overleg met Dick Lukkien (m.) en Erwin van de Looi (l.). (30-01-2016)
Michael de Leeuw (r.) voert tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - FC Groningen overleg met Dick Lukkien (m.) en Erwin van de Looi (l.). (30-01-2016)

Dick Lukkien mag van FC Groningen niet naar FC Emmen vertrekken. De assistent-trainer van de Groningers kan als hoofdtrainer aan de slag in Drenthe, maar FC Groningen wil hem binnenboord houden.

FC Emmen is sinds het vertrek van Marcel Keizer naar SC Cambuur op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. RTV Noord meldt dat de club uit Drenthe en Lukkien al rond waren, maar dat FC Groningen een overgang heeft tegengehouden. De Groningers zouden op de korte termijn geen vervangende assistent kunnen aantrekken.

Lukkien was ook één van de kandidaten om Erwin van de Looi volgend seizoen op te volgen, maar daar ziet de oud-speler van BV Veendam nu van af. Hij voelde onvoldoende vertrouwen in de sollicitatieprocedure en FC Groningen zou met te veel andere kandidaten in gesprek zijn. Eén van de kandidaten is hoogstwaarschijnlijk Ernest Faber, die op dit moment de dienst uitmaakt bij NEC.

Lukkien heeft nog een contract tot medio 2018 bij FC Groningen, maar het is nog maar de vraag of de trainer en club zo lang aan elkaar verbonden blijven. Mogelijk maakt Lukkien als het seizoen ten einde is de overstap naar FC Emmen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner