24.02.2016 09:30

TvdW: AZ met zes spelers hofleverancier

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. In speelronde 24 wist AZ opnieuw met overtuiging te winnen. FC Groningen werd met 4-1 verslagen en daarmee rukt de ploeg van John van de Brom op naar de derde plek op de ranglijst van de Eredivisie. Die goede prestaties zien we ook weer terug in het Team van de Week. Meer dan de helft van de elf spelers zijn van de Alkmaarders.

De doelman overigens niet, dat is namelijk opnieuw Brad Jones. De afgelopen weken zagen we voornamelijk De Graafschap-doelman Hidde Jurjus de plaats onder de lat bezetten, maar ditmaal is het de beurt aan de NEC-doelman. Jones scoort, net als in de twintigste speelronde, een 7.5. Dit heeft mede te maken met het feit dat de Engelsman een penalty stopte tegen sc Heerenveen.

De verdedigende linie bestaat volledig uit spelers van AZ. PSV-verdediger Jetro Willems zat dichtbij een nominatie voor het Team van de Week, maar hij scoorde een net iets lager rapportcijfer dan AZ-verdedigers Ron Vlaar, Stijn Wuytens en Ridgeciano Haps. Wuytens, die afgelopen winter overkwam van Willem II, was de beste: hij behaalde een 7.5 als rapportcijfer.

Ook op het middenveld kleurt de linie rood. Het zijn de bekende namen van AZ die ook na speelronde 24 weer in het Team van de Week terug te vinden zijn. Dabney dos Santos was de beste middenvelder, hij behaalt een 7.38 voor zijn optreden tegen Heracles Almelo. Dos Santos gaf onder andere de assist bij de 3-0 van Haps. Een andere middenvelder, Markus Henriksen, scoorde de laatste treffer (4-1) op aangeven van Ben Rienstra. Beide keren ook deze speelronde terug in het Team van de Week.

Er staan ook twee nieuwelingen in het beste elftal van speelronde 24. De Graafschap-middenvelder Andrew Driver was al een keer dicht bij een nominatie, maar na zijn goede optreden tegen Vitesse, waar hij een assist gaf, maakt hij nu zijn debuut. Datzelfde geldt voor zijn teamgenoot Vincent Vermeij, die met twee doelpunten de motor was tegen Vitesse. Naast Vermeij zien we nog twee spitsen die allebei ook tweemaal trefzeker waren. Ruud Boymans voor FC Utrecht en Arkadiusz Milik voor Ajax.

Alle cijfers:

--> ADO Den Haag - PEC Zwolle
--> AZ Alkmaar - FC Groningen
--> sc Heerenveen - NEC Nijmegen
--> PSV - Heracles
--> FC Twente - SC Cambuur
--> De Graafschap - Vitesse
--> FC Utrecht - Willem II
--> Ajax - Excelsior
--> Feyenoord - Roda JC
 

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner