24.02.2016 11:18

Lukkien niet naar FC Emmen: "Teleurstelling"

Assistent-trainer Dick Lukkien baalt er ontzettend van dat hij niet naar FC Emmen mag vertrekken van FC Groningen. De club uit de Jupiler League zag in Lukkien een nieuwe hoofdtrainer en de hoofdpersoon zelf had ook interesse.

"Ik had het gevoel dat ik niet meer bovenaan de shortlist van FC Groningen stond, daarom ben ik met de club in gesprek gegaan over FC Emmen", kijkt Lukkien met Voetbal International naar zijn nieuwe situatie bij FC Groningen. Als assistent-trainer leek hij de eerste keuze om de vertrekkende Erwin van de Looi op te volgen, maar inmiddels voert de Eredivisionist gesprekken met NEC-trainer Ernest Faber

Lukkien besloot daarop zijn pijlen te richten op het hoofdtrainerschap bij FC Emmen, dat momenteel zonder coach zit na het vertrek van Marcel Keizer. "Dat was een duidelijke keuze voor mezelf. Dat ik niet naar FC Emmen mag is een grote teleurstelling. Het was voor mij een mooie kans om op eigen benen te staan."

"Groningen was bereid om met mij mee te denken, maar dan moest mijn functie intern wel direct ingevuld kunnen worden." Dit bleek echter niet haalbaar. "Ik heb dinsdag echter de mededeling gekregen dat ik niet weg mag. Ik hoop na dit seizoen alsnog trainer van FC Emmen te kunnen worden, maar die beslissing ligt bij FC Emmen. Ik baal ervan dat het niet is doorgegaan, maar er is geen sprake van onbegrip."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner