24.02.2016 18:54

Ajax A1 na winst in Lyon nu naar Chelsea

Leon Bergsma puft even uit tijdens de wedstrijd Ajax A1 - Willem II A1. (26-09-2015)

Waar PSV A1 er woensdag niet in slaagde om de kwartfinale van de Youth League te bereiken, is het Ajax A1 wel gelukt om de laatste acht van het Europese jeugdtoernooi te bereiken. De talenten van de Ajax-academie wonnen met 0-3 bij Olympique Lyon. Chelsea is in de kwartfinale de volgende tegenstander van de Amsterdammers.

Het team van trainer Frank Peereboom had het lastig in de openingsfase van de wedstrijd. De fysiek sterke Christopher Martins was in de eerste tien minuten van de wedstrijd tot twee keer toe gevaarlijk, maar scoorde niet. Ajax had weinig in te brengen, maar kwam na achttien minuten spelen toch op voorsprong. Donny van de Beek omspeelde in het strafschopgebied doelman Stanislas Lebongo en schoof vanuit een lastige hoek de bal in het doel.

De 0-2 stond niet veel later ook op het scorebord. Waar bij het eerste doelpunt Abdelhak Nouri de aangever was en Van de Beek de maker van de goal, waren de rollen nu omgedraaid. Na een goede pass van Vaclav Černý legde Van de Beek de bal breed op Nouri, die de score verdubbelde. Olympique Lyon kreeg in de laatste minuut van de eerste helft nog een dot van een kans, maar door goed ingrijpen van Matthijs de Ligt kon Martins niet scoren.

Na rust liep Ajax al snel uit na 0-3. Uit een hoekschop van Nouri kopte Leon Bergsma de derde Amsterdamse treffer tegen de touwen. Toen na iets meer dan uur spelen Olympique Lyon na een rode kaart van Gédéon Kalulu met een man minder kwam te staan, was de wedstrijd gelopen. Op volwassen wijze speelde Ajax de wedstrijd uit. Over twee weken komt het team van Peereboom opnieuw in actie in de Youth League. In de kwartfinale is titelverdediger Chelsea de volgende horde die de Amsterdammers moeten nemen.

Door: Vincent Houttuin