25.02.2016 16:35

Dos Santos heeft een klik met Vincent Janssen

Dabney dos Santos is op de rug van doelpuntenmaker Vincent Janssen gesproken na een goal van de spits tegen Feyenoord. (24-01-2016)
Dabney dos Santos is op de rug van doelpuntenmaker Vincent Janssen gesproken na een goal van de spits tegen Feyenoord. (24-01-2016)

Het goede seizoen van AZ is voor een deel te danken aan de scoringsdrift van Vincent Janssen, maar om hem heen zijn er spelers die de aanvalsleider van ballen voorzien. Dabney dos Santos is één van die spelers.

De flankspeler kwam vorig seizoen al tot veel speelminuten, maar in het huidige seizoen is de creatieveling niet meer weg te denken uit de opstelling van AZ. Dos Santos presteert dan ook goed, getuige de zeven assists die hij al leverde in de Eredivisie dit seizoen. De rechtspoot vindt makkelijk een ploeggenoot en vaak is dit Janssen.

"In het begin van het seizoen bij de voorbereiding klikte het al. Toen gaf ik hem al veel assists", kijkt Dos Santos met RTV Noord-Holland naar de rolverdeling tussen hem en de spits. Zelf scoren deed de in Amsterdam geboren voetballer nog niet in het huidige Eredivisie-seizoen. Dit knaagt aan Dos Santos.

"Ik heb zeker een paar kansen gehad om een goal te maken. Het heeft te maken met twijfelen als ik voor het doel kom, een assist geven of zelf te schieten." Toch blijft Dos Santos zichzelf pittige doelen stellen. "Dit seizoen hoop ik in de richting van vijf doelpunten te komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner