25.02.2016 16:50

Emotionele Lestienne: "Wil mijn ouders eren"

Maxime Lestienne kan zich na een meer dan zware periode weer richten op voetballen. In korte tijd verloor hij zijn ouders, waardoor de Belg maanden niet speelde. Lestienne is op de weg terug en wil zijn ouders eren. 

"Ik wil mama en papa trots maken. Ik wil mijn ouders eren door af te maken wat zij gestart zijn", vertelt de flankspeler na de wedstrijd tegen Atlético Madrid aan 11+, een Belgisch medium. Lestienne kwam als invaller in het veld tegen de Spanjaarden en trok door hard te werken met negen collega's een 0-0 gelijkspel over de streep. Voor Lestienne was voetbal een welkome afleiding, na de tragedie in de afgelopen maanden. Het eren van zijn overleden ouders is nu belangrijk voor de PSV-aanvaller.

"En daar zal ik álles aan doen. Het is zwaar, maar ik krijg veel steun. Ik heb een mental coach en probeer me zo goed mogelijk te voelen. Als ik aan het voetballen ben, kan ik het even vergeten. Ik heb ook veel telefoontjes gekregen van de trainer, staf en ploeggenoten. Dat is belangrijk. Ik kan die mensen alleen maar bedanken op het veld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner